Sådan bruger du Snapchat til annoncering og rekruttering

 

Kan Snapchat bruges som et annoncerings- og rekrutteringsmedie? Ja det kan man. Man skal dog ikke bruge Snapchat som en reklamesøjle, men inkludere videoer, der virker autentiske og Snapchat-agtige. 

Unges brug af sociale medier

Af Kristoffer Mortensen

Kristoffer er Client Manager i CompanYoung. Her beskæftiger han sig med employer branding og tiltrækning af unge til job, uddannelse og karriere i tæt samarbejde med CompanYoungs kunder. 

Flere og flere virksomheder bruger LinkedIn og Facebook til at skabe kontakt til unge talenter og få flere kvalificerede ansøgere i bunken. Der findes dog også andre muligheder for at nå din målgruppe digitalt – især hvis du ønsker at tiltrække unge kandidater.En ny rekrutteringskanal, som vi har testet i CompanYoung er Snapchat, der i 2018 har rundet over 191 millioner daglige brugere. Som kanal viser Snapchat lovende takter og virker til at have en god effekt på kandidater. Det er derfor et socialt medie, som du bør overveje som en del af jeres rekrutteringskampagne.

I denne artikel vil jeg give dig en introduktion til, hvordan man kan bruge Snapchat til at rekruttere, hvorfor det er en god idé, og hvordan man kan få succes med det.

Annonceringsmuligheder på Snapchat

I oktober 2014 åbnede Snapchat op for, at større brands kunne eksponere sig selv på platformen via sponsorerede videoer. Samsung og American Music Award var de første, der gjorde dette. Snapchat valgte i juni 2017 at åbne yderligere op for annoncering på kanalen, så alle virksomheder fik mulighed for at eksponere sig selv på mediet til en fair pris.

Virksomheder kan nu få vist sine annoncer og videoer i brugernes Discover- og MyStory-sektion, hvor de unge normalt følger video-stories fra deres venner og kendte snapchattere. I en rekrutteringskontekst er denne form for annoncering meget oplagt, da det er muligt for brugere at swipe opad på annoncen for at læse mere information og herfra blive sendt videre til jeres karriereunivers.

Som virksomhed kan man også vælge at få udviklet sine egne brandede kamerafiltre, som brugerne fx kan anvende, når de er ved en bestemt lokation. Denne eksponeringsform ser vi dog som mere oplagt til kommercielle aktiviteter.

Hvorfor er Snapchat et godt rekrutteringsmedie?

Da CompanYoung startede med story-annoncering for vores kunder tænkte jeg, at det mest af alt ville give en masse eksponering og være et brandingmedie i stil med Youtube. Vi kan dog konstatere nu - på tværs af flere rekrutteringskampagner i CompanYoung – at rigtig mange unge også swiper op for at få mere information. Kunders rekrutteringskampagner bliver derfor ikke blot mere eksponeret. Det lykkes dem også at skabe massiv trafik til deres karriereuniverser.

Figur 1: For 2000 € formåede en af vores kunder 778.000 visninger og 4800 swipe ups.

 

 

I CompanYoung ved vi, at det er afgørende, at kunder er synlige på de medier og platforme, hvor de unge bevæger sig, og Snapchat er i høj grad et social medie, der er populært blandt de unge. Derfor er det også det muligt at få utroligt mange visninger.

Ifølge vores egne undersøgelser fra 2018 (med over 3000 respondenter) anvender 91 % af de 12-16 årige Snapchat. Denne sum stiger herfra til 93 % hos de 17-20 årige. Blandt de ældre unge i aldersgruppen fra 21-30 år falder brugen af Snapchat til 80 % – dog er der stadig flere ældre unge på Snapchat sammenlignet med Instagram og LinkedIn, hvor hhv. 65 % og 38 % anvender mediet. Ved at bruge Snapchat som rekrutteringsmedie, får virksomheder derfor mulighed for at blive en del af de unges daglige kommunikationsstrøm.

Det største mangel ved Snapchat annoncering i dag er, at de segmenteringsmuligheder man har på medier ikke er lige så omfattende som på f.eks. Facebook og LinkedIn. Hos CompanYoung er vi dog overbevist om, at disse muligheder gradvis udvides i takt med, at der kommer flere og flere annoncører til på mediet.

Sådan får du succes på Snapchat

Mange virksomheder, der vælger at annoncere på Snapchat bruger den som en reklamesøjle. I en rekrutteringskontekst må man dog tænke anderledes.

For at kunne få succes med Snapchat rekruttering er det vigtigt, at de annoncer man udformer virker autentiske og rammer den rette tone på Snapchat – og hermed ikke virker som en reklame, men blot en sponsoreret snap.

Det vil sige, at man skal bruge korte klip, optage det håndholdt og fokusere på at gøre det visuelt spændende, som et snap normalt ville være. Snapchat er en anden type platform end Facebook og LinkedIn og lægger mere op til, at virksomheder poster kreativt -, humoristisk - og storytellende indhold. Det skal man udnytte!

Som medie behøver ens Snapchat-annoncer ikke at være super strømlinet og være velproduceret. Det er dog vigtigt, at de sider, som brugerne swiper op til er brugervenlige og virker professionelle. Samtidigt må man før annonceringen lægge en konkret strategi for ens tiltag og konstant have et vågent øje for, hvad der så skaber den største effekt.

 

Hør mere om Snapchat

Hvis du synes Snapchat i en rekrutteringskontekst er interessant og ønsker at se et par gode eksempler på Snapchat-kampagner, er Kristoffer altid åben for at inspirere dig. Send ham en mail på km@companyoung.com, eller tag fat i ham på tlf: 25 94 09 07. 

Artiklen er oprindelig udgivet på Kristoffer Mortensens LinkedIn-profil: Kan Snapchat bruges som rekrutteringsmedie

   

 

 
  
 

Tilmeld dig CompanYoungs nyhedsbrev

Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Få tilsendt CompanYoungs nyhedsbrev hver måned med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Bliv klogere på tiltrækning & rekruttering

 
Læs mere om, hvordan CompanYoung assisterer virksomheder, uddannelsesinstitutioner og brancheforeninger med strategier, kreative tiltag og mediekampagner – målrettet unge elever, studerende og kandidater.

Gå til CompanYoung.com

Seneste artikler på blog.companyoung.com