Maersk Line
Kunde

Maersk Line

Case

Målrettet medieplan

Projekt
TIltræk de rigtige kandidater til maritime uddannelser
Historien

Som et af verdens førende rederier har Maersk brug for talentfulde unge, som kan bemande deres skibe, platforme og fastland. I den kontekst har Maersk nedsat et mål om at tiltrække 144 dygtige kadetter om året til uddannelserne som Skibsofficer, Skibsfører og Maskinmester.

For at nå det mål havde Maersk brug for en effektiv og tidssvarende tiltrækningsstrategi, hvorved de kunne tiltrække de rigtige unge, på det rigtige tidspunkt. På baggrund af deres mål, og udfordring med at opnå dette, påbegyndte vi et samarbejde med Maersk.

I samarbejde med Maersk udarbejdede vi en rekrutteringskampagne, som søgte at inspirere og oplyse unge om Maersks tre uddannelser.

Med afsæt i det indledende analysearbejde udarbejdede vi en række idealprofiler, blandt andet ’teknikeren’, ’sejleren’ og ’eventyreren’. Disse repræsenterer de forskellige ansøgere, som Maersk ønsker at rekruttere. Disse kræver hver især en unik kommunikationstilgang, hvilket afspejlede sig i strategien. Vi udviklede derfor målrettet mediaplan med annoncering på både Facebook og Snapchat. I den forbindelse nedsatte vi et korps af rollemodeller, som personificerede personaerne.

Disse bestod ikke kun af elever, men også erfarne medarbejdere, hvilket gjorde det muligt for interesserede unge at se, ikke blot hvor de kunne være om et år, men også om fem år.

Vi producerede ligeledes en række brandingfilm, som oplyser og inspirerer unge interesserede, og som blev delt på de sociale medier, så de opnåede den størst mulige rækkevidde. Vi udviklede karrieresitet blivskibsofficer.dk, som er samlingspunktet for hele kampagnen. Her kan interesserede stifte bekendtskab med de forskellige uddannelser, rollemodeller og se de brandingfilmene.

Ved at rette kommunikation mod den specifikke målgruppe så Maersk Line ikke kun i flere ansøgere, men også flere af de rigtige ansøgere.

Som et spændende nyt tiltag i rekrutteringsindsatsen har Maersk, i samarbejde med CompanYoung,  produceret en ny dokumentarfilm. Her følger man Tim Madsen og Thea Bergien, begge studerende på Simac. Filmen skildrer deres liv til søs på både godt og ondt og giver seeren et dybere indblik i, hvad det vil sige at sejle som kadet for Maersk. Når filmen offentliggøres, vil den blive distribueret på blivskibsofficer.dk og forskellige sociale medier. Læs mere om filmen på soefart.dk.

We are very pleased with our cooperation with CompanYoung. We believe we have common goals which makes it essential that we work as a team to succeed. You can trust CompanYoung and they are honest about challenges, future scenarios etc., which are very important if you want to have a loyal partnership. Furthermore, I am very pleased with CompanYoung’s dedicated employees who always reply fast and professionally.

– Kim Balsløv Jørgensen, Recruitment Partner, Maersk Line