Webinar: Øget konkurrence om elever og lærlinge

 

Nogle virksomheder oplever vanskeligheder ved at finde nok elever og lærlinge til deres praktikpladser. CompanYoung giver deres bud på forskellige årsager til det i et webinar. 

Rekruttering
Gen Y & Z

Af Christian Mehlsen

Christian er Content Manager i CompanYoung. Her har han ansvar for at samle viden på tværs af organisationen og få det kommunikeret ud på bloggen, nyhedsbreve, sociale medier og i pressen.

Selvom nogle elever og lærlinge har svært ved at finde en praktikplads, er det ikke alle, der møder dette problem. Tværtimod oplever nogle unge, at der er øget konkurrence om talenterne, og at de er mere efterspurgte hos virksomhederne. 

Et eksempel på dette ses i Fredericia på Handelsskolen IBC. Her kan deres uddannelser inden for handel og kontor ikke levere elever nok til områdets virksomheder. Som elevpladsvejleder fra IBC fortæller, er flere virksomheder derfor begyndt at søge elever tidligere end før. De er bange for at komme for sent.

Som tal fra Undervisningsministeriet viser, er antallet af lærlinge og elever, der tager et hovedforløb på en erhvervsskole, faldet fra 73.810 til 70.222 i det sidste årstid. Ifølge ministeriet skaber dette et fald på 4 % ift. hvor mange uddannelsesaftaler, der indgås med virksomheder. Tilsvarende ender 14 % færre i skolepraktik. Begge nedgange signalerer, at det er lettere for lærlinge og elever at finde en virksomhed, da udbuddet falder, mens efterspørgslen stiger.  

Webinar om faldende elevtal

CompanYoungs Videnscenter har udarbejdet sin egen undersøgelse af ovenstående tendens, der vil give en mere detaljeret forklaring på, hvordan der er kommet øget konkurrencen om lærlinge og elever. Undersøgelsens resultater bliver formidlet i nedenstående webinar af Rasmus Lindgaard. 

 

 

 

Temaer for undersøgelsen: 

  • Demografiske forskydninger

  • Unges uddannelsesvalg

  • Nye strukturer på erhvervsuddannelserne

  • Større udbud af elevpladser

 

 

 
  

Bliv klogere på generation Y & Z

 
Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Tilmeld dig det månedlige nyhedsbrev fra CompanYoung med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Seneste artikler fra CompanYoung