Hvem er generation Y og Z?

 

Unge i dag er yderst identitetsbevidste og går meget op i at skabe selvbilleder. Bliv klogere på generation Y og Z

Generation Y & Z

Af Ninette Krogh Ravn

Ninette er Creative Lead hos CompanYoung. Hun har gennem sit arbejde tilegnet sig en stor viden om den unge målgruppe, som hun i dag bruger til at hjælpe kunder med at tiltrække og rekruttere unge.

Ordet ‘selfie’ blev i år 2013 kåret som årets ord. En selfie er et selvportræt taget med en mobiltelefon eller kamera, og handler i høj grad om selviscenesættelse, der også er et nøgleord, som ofte sættes i forbindelse med generation Y og Z. Unge i dag er yderst selvbevidste og går meget op i at skabe deres identitet. Det er en livsform der bl.a. er kommet sig af de sociale medier der alle, i en eller anden udstrækning, lægger op til, at man skal vise og dele noget af sig selv i sit netværk.

De sociale medier medvirker, at unge i dag har et langt større netværk end man havde som ung før i tiden. I netværket deler de unge alt mellem himmel og jord, men som oftest deler de noget der er med til at underbygge den identitet og dét selvbillede de ønsker at udvise overfor omverdenen og i netværket.

Det store netværk medvirker også, at de unge er meget oplyste i dag, idet de deler informationer på kryds og tværs af hinanden hele tiden.
Deling er godt, men deling af relevant viden er endnu bedre!

De fleste virksomheder og brancher har også fundet deres vej ind i de unges netværk gennem f.eks. betalte annonceringer på de sociale medier.

Det har sine fordele og ulemper, både for virksomhederne og for de unge brugere af de sociale medier. Fordelen er, hvis man som virksomhed er dygtig til at målrette sit indhold, at de unge føler sig beriget med indhold, der er relevant for dem, samtidig med at afsenderen opnår at nå ud med sit budskab eller sælge sit produkt i den ønskede målgruppe.

Ulempen kan omvendt være, at afsenderens indhold bliver et irritationsmoment for den unge modtager, der i forvejen dagligt bliver bombaderet med indhold og annonceringer – både på de sociale medier og i sin mail-indbakke.

Hos CompanYoung har vi den holdning at deling er godt, men deling af relevant viden er endnu bedre! Og som virksomhed, uddannelsesinstitution, branche etc. har I rigtig gode forudsætninger for at differentiere jer på baggrund af det indhold I deler, samtidig med, at I drager nytte af den selvbevidsthed og ønske om at blive klogere på sig selv  som de unge har.

I imponerer dem, når I allerede fra første møde differentierer jer ved at udvise en interesse i deres interesser. Igen, husk at de unge er meget identitets-  og selvbevidste.  Herefter kan I målrette alt jeres indhold ud fra de unges tilkendegivelser og det er virkelig noget, der har god virkning og stor betydning for jeres relation til de unge.

Generation Y og Z vil gerne holdes opdateret omkring dét, der interesserer dem, og derfor tøver de ikke med at tilmelde sig forskellige nyhedsbreve. Men finder de ikke indholdet relevant, tøver de heller ikke med at afmelde nyhedsbrevene igen. Derfor gør I dem faktisk en tjeneste, når I beder om at få de unges interesser specificeret, så de efterfølgende kan modtage indhold, der fanger dem.

 

Kilder:

CompanYoung Videnscenter 2014: Sådan er generation Y - Z

Ninette Krogh, Viden- og kommunikationskonsulent CompanYoung: AAU projektbibliotek 2013: Scenen Sættes! Selviscenesættelse i den digitale verden

Søren Schultz Hansen, 2011: Årgang 2012

 

 
  

Bliv klogere på generation Y & Z

 
Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Tilmeld dig det månedlige nyhedsbrev fra CompanYoung med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Seneste artikler fra CompanYoung