3 gyldne tips til effektiv rekruttering med Snapchat 

 

Snapchat er et særdeles populært medie blandt unge. Snapchats popularitet kan samtidig blive til effektiv rekruttering med disse 3 råd.

Unges brug af sociale medier

Af Morten Kyvsgaard

Morten er forhenværende Digital Media Specialist hos CompanYoung, hvor han har beskæftiget sig med annoncering og sociale medier. Han ejer i dag sit eget kommunikationsbureau.

Snapchat er et særdeles populært medie blandt unge. Tal fra DR viste sidste år, at næsten 80% af alle danske gymnasieelever er på Snapchat – et tal, der med stor sandsynlighed bare er steget siden undersøgelsen blev lavet. Snapchats popularitet kan samtidig blive til effektiv rekruttering med den rigtige tilgang.

Her får du nogle gode råd til, hvordan snaps - Snapchats 10-sekunders beskeder - kan bruges som effektiv rekruttering.

1. Promovér event

Snapchat er et ideelt medie til at varme op til events, der bliver afholdt i fremtiden. Det kan for eksempel være med emner, der er relevante i forhold til dit arrangement.

Har du et åbent hus-arrangement, messe eller lignende, kan du for eksempel bruge Snapchat til at tease for, hvad de unge kan forvente sig af arrangementet i de forskellige snaps.

I kan også bruge Snapchat til at vise rundt hos jer, der kan fortælle om de specielle steder og muligheder, som I vil vise til selve arrangementet. På den måde bliver Snapchat en rigtig god appetitvækker for de unge, der allerede har meldt sig til, fordi de kan forberede sig på, hvad der kommer til at foregå.

2. Lav reportager

På arrangementets store dag, har I mulighed for at lave live-reportager via din Snapchat. Foregår der mange forskellige ting, deltagerne ikke har mulighed for at være med til, giver det tilmed de deltagende parter en fornemmelse af at være flere steder på én gang.

Også dem, der ikke har mulighed for at fysisk til selve arrangementet, kan alligevel ”deltage” i arrangementet via Snapchat, så de har mulighed for at få et godt indtryk uden egentlig at have været der. På den længere bane kan det også give dem lyst til at deltage i arrangementet næste gang det afholdes.Blive yderligere inspireret ved at følge CompanYoung på Snapchat - tilføj ”CompanYoung” til dine venner.

3. Brug unge ambassadører

Én af de bedste måder at bruge Snapchat, er ved at gøre de unge studerende eller ansatte til dine ambassadører på Snapchat. Lad dem overtage Snapchat-profilen for en dag og lad dem vise andre interesserede unge, hvordan deres hverdag ser ud i ord og billeder.

På den måde får de unge modtagere et rigtigt godt indblik i, hvordan hverdagen ser ud hos netop jer. Samtidig bliver denne tilgang ikke opfattet som sælgende hos de unge modtagere, fordi det er de unge selv, der fortæller. På den måde kommer kommunikationen til at virke mere troværdig og autentisk.

Til en begyndelse med disse 3 råd blive et godt værktøj til at overbevise den unge - og skabe effektiv rekruttering.


 

Få nyheder om unge direkte i din indbakke:

Tilmeld dig nyhedsbrevet - og få indsigt i unges adfærd!

 

 

 
  
 

Tilmeld dig CompanYoungs nyhedsbrev

Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Få tilsendt CompanYoungs nyhedsbrev hver måned med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Bliv klogere på tiltrækning & rekruttering

 
Læs mere om, hvordan CompanYoung assisterer virksomheder, uddannelsesinstitutioner og brancheforeninger med strategier, kreative tiltag og mediekampagner – målrettet unge elever, studerende og kandidater.

Gå til CompanYoung.com

Seneste artikler på blog.companyoung.com